Onsdag November 1 2017

4 myter og sannheter om nettbrett- og mobilbatterier

12 8, 2014 av · Legg igjen en kommentar 

“Batteriproblemer” er blitt noe vi setter fokus på når det gjelder smarttelefoner, nettbrett eller bærbare PC-er. I dag skriver vi mer om noen myter og rykter om batterier 😉

Tomt mobilbatteri

Vi har snakket med våre erfarne teknikere her i MyTrendyPhone, og fikk svar på noen av de vanligste spørsmålene om batterier.

#1 Det er bedre å vente med å lade batteriet til det har blitt helt tomt

 

Usant. Moderne batterier er Litium-ionbatterier (også kalt for Li-ion og LIB), og det finnes ikke noen “minneeffekt”, som betyr at du ikke trenger å bekymre deg over batterinivået dersom du vil lade enheten. Det går helt fint å lade batteriet når som helst.

 

#2 Det er skadelig for batteriet dersom ikke laderen tas ut etter at mobilen er fulladet

 

Usant. Som vi allerede har nevnt er moderne batterier Li-ion. Litium-ionbatterier slutter å lade automatisk når de er fulle.

 

#3 Det går fint å bruke mobilen mens den lades

 

Sannhet med modifikasjoner. Egentlig er det greit å bruke enheten mens den lades, og når vi sier “greit”, så mener vi at det ikke er farlig på noen som helst måte (selv om det finnes mange historier om eksploderende batterier). Men dette er heller ikke ideelt. Det beste er å slå av enheten under lading, og unngå å tappe batteriet...

#4 Det er bra å tømme batteriet helt, før du lader mobilen

 

Usant. Dette er egentlig ikke ideelt. Vi anbefaler ikke å la batterinivået falle under 5% hver gang før du lader mobilen. Dersom man gjør dette i en lengre periode, vil det faktisk forkorte batteritiden.

Har du noen myter å dele eller spørsmål du vil stille? Da er det bare å bruke kommentarfeltet 🙂

 

 

 

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!