Søndager Juli 30 2017

5 iOS 9 funksjoner som du vil elske!

01 8, 2016 av · Legg igjen en kommentar 

Apples seneste OS-opdatering skjedde i september 2015, så hvis du har en iPhone 4s eller en nyere modell, har du hatt massevis av tid til å gjøre deg kjent med funksjonene. Du har sikkert også gjort deg opp en mening om hvilke du liker best. Men har du funnet alle funksjonene? iOS 9 skjuler en rekke praktiske funksjoner som kan gjøre livet litt lettere – i hvert fall når det dreier seg om bruk av iPhonen! I dag ser vi nærmere på noen av dem.

1) Besøk selfie-mappen

Selfiefolder iPhone

For å være helt ærlig, oppdaget vi ikke denne mappen den første måneden etter at iOS 9 var ute. Da vi endelig fant den, synes vi at det var virkelig flott å ha en mappe utelukkende til selfies. Tar du et foto med frontkameraet, sorterer iOS 9 det automatisk til denne mappen. Når du så har bruk for et perfekt selfie-foto til Facebook eller Instagram, kan du enkelt finne frem til det der.

2) Skjul alle pinlige bilder!

Gjemme bilder

Kan du huske den gangen kameraten din snappet iPhonen din og kikket gjennom alle bildene i kamera-mappen? Endel av disse bildene hadde du egentlig ikke tenkt at andre skulle se. Takket være “Skjul foto”-funksjonen hører den slags ting fortiden til! Du kan velge bildene du ønsker å skjule, slik at de ikke dukker opp i Kamerarullen, i Selfies eller andre steder. Men slapp av – disse fotoene er fremdeles i albumet ditt!

3) La søkefeltet regne det ut

iPhone søkefelt

Du trenger ingen ekstra kalkulator når du har en enhet med iOS 9. Det eneste du trenger å gjøre er å taste inn regnestykket i søkefeltet, og så kommer resultatet opp på skjermen.

4) Bruk  batterisparefunksjonen

iPhone sparebluss

Batteritid er alltid et problem når det gjelder smarttelefoner, og derfor har Apple gitt sine trofaste brukere en ny funksjon som lar dem sette enheten på “Sparemodus”. Det eneste du trenger å gjøre er å gå til Innstillinger > Batteri, og så aktivere funksjonen. Når det er gjort, endres batterisymbolet fra grønt til gult, noe som tydelig viser at telefon nå offisielt er på sparebluss.

5) Tegn direkte på fotografiet

iPhone - tegn på fotoet

Selvfølgelig kan du bruke denne funksjonen til å tegne bart på kameratens selfie, men den kan også brukes til å markere noe på bildet. Finn det fotoet du vil bruke, trykk på det, og velg Rediger. Deretter kommer det opp en verktøys-ramme, og så er det bare å tegne, skrive tekst eller forstørre bildeutsnitt.

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!