Onsdag Desember 13 2017

Alt du trenger å vite om de ferske Apple-enhetene!

09 13, 2017 av · Legg igjen en kommentar 

Apples store arrangement gikk av stabelen 12. september i Steve Jobs Theater. Der fikk vi møte iPhone X, iPhone 8 and 8 Plus, i tillegg til Apple TV 4K og en oppdatert Apple Watch 3-serie. Som vanlig har spenningen vært stor og spekulasjonene mange i forkant av eventet. Her skal vi ta en titt på hvilke av ryktene som viste seg å stemme og hvilke overraskelser Apple hadde å by på denne gang.

iPhone X: På hils med fremtiden

Fra 27. oktober kan du forhåndsbestille Apples nye smarttelefon, og fra 3. november er den tilgjengelig i butikk her i Norge til den nette sum av 10 990 kroner (64 GB lagring). Øker du lagringsplassen til 256 GB, må du ut med hele 12 690 kroner.

Photo by Apple: www.apple.com/iphone-x

Det mest slående med denne telefonen er kant-til-kant-skjermen og den manglende fysiske hjem-knappen. Fordi den er rammeløs, kan hele telefonoverflaten utnyttes uten at skjermen øker i størrelse. Ansiktsgjenkjenningssystemet er et annet høydepunkt: Apples visjon var å lage en enhet som er så intelligent at den kjenner deg igjen når den ser deg, i tillegg til å kunne respondere på fingertrykk og stemme.

iPhone X har et 5.8-tommers “Super Retina Display” med en oppløsning på 2436 x 1125 piksler. Dette gir en pikseltetthet på 458 piksler/tomme, som er rekord for en iPhone. Det er også første gang Apple bruker et OLED-panel i en av sine iPhoner. Dette panelet har en kontrast på 1 million til 1, og støtter Dolby Vision og HDR10. Trådløs lading, vann- og støvbestandighet og solide glass på både for- og bakside er andre ting som bør nevnes. Denne modellen har også fått støtte for hurtiglading. Brukstid er meldt å være inntil 13 timer ved videoavspilling, 12 timer ved nettsurfing, 21 timer ved tale og 60 timer ved musikklytting.

Vannbestandig iPhone X

Photo by Apple: www.apple.com/iphone-x/

Ansiktsgjenkjenning og kamera.

Touch ID er byttet ut med Face ID, som du låser opp telefonen med, og som du i tillegg kan logge inn på bank- og betalingsapper med. TrueDepth-kameraet gir en presis og grundig ansiktsgjenkjenning. Selv om du klipper deg, får briller eller går med lue en dag, vil Face ID fungere – takket være maskinlæring. Face ID-sensoren sender ut 30 000 infrarøde prikker for å analysere ansiktet ditt. Hvordan låser man så opp telefonen uten Touch-ID? Berør skjermen på midten – og hjemskjermen dukker frem. For å returnere til hjemskjermen fra apper sveiper du opp fra bunnen av skjermen. Stopper du opp midtveis i sveipingen og holder inne, kan du veksle mellom apper. Ved å dra fingeren fra toppen finner du varslingssenteret.

Denne nye telefonen gjør det enklere å fotografere – kameraene reagerer raskt og har fått optisk bildestabilisering. Den har to hovedkameraer på 12 MP (en telelinse med blenderåpning på f/2.4, og en standardlinse med f/1.8), og selfie-entusiastene kan glede seg over et frontkamera med 7 MP og kule lyseffekter. Sensorene er større og raskere enn på tidligere iPhone-modeller, og kameraet er mer lyssterkt. I tillegg kan man filme i 4K med 60 bilder/sek eller i Full HD-oppløsning med 240 bilder/sek for saktefilm. Noe av det artigste med denne nye telefonen er hvordan den kan forvandle dine ansiktsuttrykk til Animoji (gris, panda, hund osv.). Så kan det diskuteres hvor nyttig det er – men det setter ihvertfall litt farge på hverdagen. Ny grafikkbrikke gir inntil 30 % bedre ytelse enn iPhone 7 og iPhone 7 Plus sin brikke.

Photo by Apple: www.apple.com/iphone-x/

A11 Bionic-systembrikken i Apples nye iPhone-modell kan gjøre opptil 600 milliarder operasjoner i sekundet. Nytt iOS 11 (kan lastes ned fra 19. september) bedre energiutnyttelse og tidligere nevnte trådløse lading bidrar alle til årets mobile høydepunkt fra Apple. Er du blant de heldige som snart sitter med en ny iPhone i hånda, er det kanskje på tide å begynne å tenke på tilbehør nå? Apples nyvinning fortjener det beste iPhone X-tilbehøret på markedet, og den letteste måten å anskaffe seg dette på er selvsagt å besøke MyTrendyPhones nettbutikk!

iPhone 8 og 8 Plus: Den nye mobilgenerasjonen er her

Lanseringen av iPhone 8 og 8 Plus skjer 22. september og de kan forhåndsbestilles fra 15. september. For den rimeligste varianten av iPhone 8 med 64 GB lagring må du ut med 7 790 kr, og øker du til 256 GB koster det 9 490 kr. iPhone 8 Plus med tilsvarende lagringskapasitet kan du få for henholdsvis 8 890 kr og 10 590 kr. Ikke helt gratis, med andre ord, men dette er telefoner med utrolige spesifikasjoner og godt design: Det hardeste glasset i bransjen, supert kamera og den kraftigste smarttelefonbrikken hittil. Lettvint trådløs lading og spennende AR-opplevelser, alt dette får du med den vann- og støvavvisende iPhone 8 (4,7”) og den noe større iPhone 8 Plus (5,5”). Inni sitter en A11 Bionic-prosessor som er 25 % raskere enn forrige generasjon. Nytt for disse modellene er stereohøyttalere. iPhone 8 Plus har to hovedkameraer som produserer 12 MP-bilder og et frontkamera på 7 MP. Det finnes også en portrettfunksjon på iPhone 8 Plus, som simulerer profesjonell lyssetting. Apple har lagt stor vekt på utvikling av AR-teknologi, AR-spill og -opplevelser denne gang, og både prosessoren og grafikkbrikken i iPhone 8 er tilpasset AR. Kort forklart er AR en teknologi der digital informasjon blir lagt oppå et bilde av virkeligheten ved hjelp av telefonkameraet.

Photo: https://www.apple.com/iphone-8/

Alt i alt er dette en vakker og elegant telefon i glass, med fargevarianter i gull, sølv og stellargrå, med Retina HD-display med True Tone-teknologi og presis fargegjengivelse og med  iOS11, et intuitivt og sikkert operativsystem. Vil du holde din nye telefon trygg og skadefri anbefaler vi forresten en liten tur til MyTrendyPhone-butikken: Sjekk ut vårt store utvalg iPhone 8-tilbehør eller se hva vi har å by på av iPhone 8 Plus-tilbehør.

Apple Watch Series 3 og Apple TV 4K

Vi skal også kort nevne den nye Apple Watch som lar deg være tilkoblet telefonen uansett hvor du er. Du kan besvare anrop, få Siri til å sende en SMs for deg eller spille musikk. Ja, du kan gjøre det selv om telefonen ligger et annet sted enn der du er – så lenge du har på deg klokken.

Med nye Apple TV kommer 4K HDR-æraen nærmere. Se filmer og TV-program på en skjerm med fantastisk bildekvalitet. Gjør livet litt enklere med de praktiske appene som følger og strøm direktesendte nyheter og sport  

Med andre ord: Første arrangement holdt i Steve Jobs Theater var et vellykket sådant og firmaet viste nok en gang hvorfor de er blant de ledende i industrien. Enhetene som ble presentert er verdt å vente på i en måneds tid til og hele eventet var en fin markering av 10 årsjubileet.

 

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!