Fredag September 1 2017

Galaxy S7, Galaxy S7 Edge og LG G5 ble lansert på MWC 2016!

02 22, 2016 av · Legg igjen en kommentar 

Etter måneder med rykter og “leaks” ble endelig Samsung og LGs nye smarttelefoner presentert i går – faktisk en dag før den offisielle åpningen Mobile World Congress  2016. Vi ser nærmere på hva nykommerne har å by på.

Samsung_Galaxy-S7-Galaxy-S7-Edge

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge:  Tåler vann og har microSD-kortspor!

Forandringer i  design og  spesifikasjoner er kanskje ikke så store i forhold til S6, men det er to meget etterlengtede ting som er på plass hos S7 og S7 Edge: IP68-sertifiseringen (motstandsdyktig mot støv og vann ned til 1,5 meters dyp i 30 min) og microSD-kortsporet som gjør at lagringsplassen kan utvides til 200 GB. Dette er virkelig gode nyheter for Galaxy-tilhengere!

Vanntett S7

Samsung Galaxy S7 og Samsung Galaxy S7 Edge har mange ting felles, som for eksempel en Snapdragon 820-prosessor (i noen deler av verden vil den selges med Samsung’s Exynos-prosessor), 4GB RAM, 32GB innebygd lagringsplass, et 12-megapikslers bakkamera og et 5 megapikslers frontkamera. Begge modellene kjører Android 6.0 og har trådløs hurtiglading, dual-band Wi-Fi ac, Bluetooth v.4.2, NFC og USB 2.0. Den største forskjellen mellom dem er skjermen (S7 har 5.1”-skjerm mens S7 Edge har 5.5”-skjerm) og batteriene (henholdsvis 3000mAh og 3600mAh). Begge telefonmodellene vil kunne fåes i svart, hvitt, gull og sølv, og de har avrundede kanter.  De er slankere enn S6-søsknene, og de har mindre utstikkende  kamera.

Hva med kameraet på S7-telefonene?

S7-kamera

Er kameraet like bra som på S6 selv om Samsung har minsket antall megapiksler fra 16 til 12? Ja, disse telefonene har en stor linse med f/1.7 blenderåpning og større piksler, og tar mye bedre bilder i omgivelser med lite lys, enn sine forgjengere. Midt på lyse dagen vil ikke disse større pikslene ha stor betydning, men man kan virkelig se forskjellen ved kvelds- og nattfotografering. I tillegg kan du legge til smart OIS (muliggjør lengre lukkertider) og den nye Motion Panorama-funksjonen som gir mulighet til vidvinkelbilder.

Noen ord om LG G5 – en modulær telefon!

LG_G5G5 har en bedre prosessor enn sin forgjenger (Snapdragon 820), mer RAM (4GB),  og en 5.3” “alltid på”-skjerm. Telefonen har innebygd lagringsplass utvidbar opp til 200 GB. Det mest spennende med LG G5 er at den har et modulært design. Ved å trykke på en knapp på siden av telefonen kan du trekke bunnmodulen med batteriet ut av telefonen og skifte til en annen modul, for eksempel til kamera- eller hi-fi-modulen. Dersom dette konseptet blir godt mottatt kan vi jo håpe at KG vil videreutvikle ideen i fremtiden? LG G5 kommer i fargene sølv, titan, gull og rosa, en gang i mars.

Samsungs offisielle video:

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!