Mandag November 20 2017

Har du hørt om nRadio?

03 11, 2017 av · Legg igjen en kommentar 

MyTrendyPhone kommer til å se nærmere på ulike produkter og apper i tiden framover. Først ut er nRadio. Dette er en radioapp til iPhone, iPad og iPod, som lar deg lytte til radiostasjoner over internett.

nRadio – en internettradio som gir tilgang til 23 000 radiostasjoner!

Nå som FM-sendingene etterhvert skrus av i hele Norge, og DAB-radioen skal overta, er vi ganske sikre på at nRadio er en app du kommer til å høre mer om. Appen er å få tak i på iTunes, og har akkurat feiret sin ettårsdag. Den har blitt stadig mer populær, og har fått mange gode anmeldelser og tilbakemeldinger.

For øyeblikket kan man lytte til 23 000 radiokanaler fra over 90 land i hele verden, og det blir stadig lagt flere til listen. Systemkravet for å benytte den er  iOS 9.1, og det betyr at den dessverre foreløpig kun er aktuell for den delen av befolkningen som sverger til Apple. nRadio kan lastes ned her.

nRadios brukergrensesnitt          nRadio i bruk.

“nRadio er ikke en vanlig internettradio”

Det hevder i hvert fall utvikleren av appen, Andreas Finstad. Namsosingen lagde rett og slett sin egen radioapp fordi han syntes at kvaliteten på andre radioapper ikke var bra nok.

Her er noen av fordelene og funksjonene til nRadio:

 • Hovedfokus på brukervennlighet: Har bilmodus med større elementer (også til hjelp for svaksynte)
 • Mange personlige innstillingsmuligheter, som f.eks. valg av tekstfarge og bakgrunn
 • Avspillingen stopper når man får en telefon, og fortsetter når samtalen er ferdig
 • Gratis nedlasting og bruk
 • Norsk, svensk og engelsk språkinnstilling
 • Gir tilgang til norske radiostasjoner, og stasjoner fra ca. 90 andre land
 • Lagring av favorittlisten, og deling via mail
 • Deler link til stasjonen man spiller via SMS og Twitter
 • Innebygd speedometer, høyde- og temperaturmåler
 • Vekkeklokkefunksjon med nattbordmodus
 • Enkel import av radiostasjoner ved å klikke “import to nRadio” på stasjonens nettsiden. Stasjonene kan også legges til manuelt.
 • Info og albumbilder vises for de stasjoner som støtter dette
 • Portrett- og landskapsmodus
 • Sier ifra når du går fra trådløst nettverk til mobilnettverk
 • Kan startes direkte fra startskjerm med 3D-touch

Da Finstad ble intervjuet i Namdalsavisa uttalte han at han håpet at appen kunne bli en konkurrent, ihvertfall et godt supplemet til DAB-radioen. Dette begrunnet han med at lydkvaliteten på DAB ikke er verdens beste, samt at det finnes et begrenset antall kanaler der. Hans app har ikke det problemet, med sine 23 000 radiostasjoner!

nRadio-logo

Bakdelen med denne appen er at den foreløpig kun er tilgjengelig for iPhone, iPad og iPod. Vi håper at utvikleren vil vurdere å gi Android-brukere og oss med Windows Phone en sjanse etterhvert, for vi er fornøyde med prøvelytten og kan tenke oss å høre mer.

Er denne appen bedre enn andre andre radioapper på markedet? For å besvare det, trenger vi mer tid med appen, og kanskje en lengre kjøretur slik at vi også kan prøve ut speedometeret!

Vi synes at nRadio-appen var forholdsvis enkel å sette seg inn i, og at den har et tiltalende utseende. Den har hatt mange nedlastinger og ligget høyt på listene den siste tiden, og er under kontinuerlig utvikling. Absolutt verdt å prøve!

FM-nettet slukkes i Norge?

Til slutt har vi lyst til å understreke at det ikke er slik at selve FM-nettet stenges og blir dødt fra 11. januar 2017. Mange norske lokalradiostasjoner fortsetter sendingene på FM-nettet, men riksdekkende kanaler som NRK kommer til å gå helt over til DAB i løpet av 2017. Det betyr at vi fortsetter å selge FM-mottakere og relaterte produkter i MyTrendyPhones nettbutikk, selv om vi selvfølgelig også følger med på utviklingen av DAB-radioene.
Det er fortsatt rundt 215 nærradioer som fortsetter å sende på FM-båndet fram til 2022.

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!