Torsdag August 3 2017

Nyheter fra IFA 2015: Møt Xperia Z5 Trio og Huawei Mate S

09 7, 2015 av · Legg igjen en kommentar 

IFA er en av de eldste utstillingene i verden og Europas største årlige forbrukerteknologi expo. Hvert år samler IFA produsneter fra hele verden på ett sted, der presenterer en rekke nye smarttelefoner, gadgets, PCer og mye mer.

IFA 2015

IFA 2015 er ikke annerledes enn tidligere år, og Berlin er definitivt stedet å være mellom den 4 og 9 september hvis du er en teknologi-elsker. I dagens innlegg vil vi snakke om de nyeste smarttelefoner fra Sony og Huawei.

Sony lanserte verdens første 4K-smarttelefon – Xperia Z5 Premium

Er det virkelig behov for en 4K-skjerm på en smarttelefon? Sannsynligvis ikke, men den japanske giganten presenterte verdens første 4K-mobil, Xperia Z5 Premium.

Z5 Premium har en 5,5 tommers skjerm med en 4K Ultra HD-oppløsning på 3840 x 2 160 piksler og en pikseltetthet på utrolig 806ppi.

Sonys 4K-mobil

Sonys 4K-mobil er drevet av en okta-kjerne Qualcomm Snapdragon 810-prosessor, har 3 GB RAM, 32 GB innebygd lagringsplass (kan utvides opp til 200 GB). På baksiden finnes det et fantastisk 23-megapikslers kamera med hybrid autofokus, mens et 5-megapikslers frontkamera støtter full HD. Denne 4G LTE telefonen har et 3430 mAh batteri og kjører Android 5.1 Lollipop. Det er også viktig å nevne at den også er IP65 og IP68 sertifisert (støvtett og vanntett).

Mer fra Sony: Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact

I tillegg til Xperia Z5 Premium, presenterte Sony også Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact på årets IFA. Selv om alle tre mobiler deler ganske like spesifikasjoner, kommer de med forskjellige skjermstørrelser.

Sony Xperia Z5 farger

Xperia Z5 har en 5,2 tommers skjerm med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og et mindre batteri (2900 mAh), mens alle andre spesifikasjoner deler med Z5 Premium.

Sony Xperia Z5 Compact mobil

På den andre side kommer Xperia Z5 Compact med 4,6-tommers skjerm med en HD-oppløsning på 1280 x 720 piksler, et 2700 mAh batteri og i motsetning til 3 GB som finnes hos Z5 og Z5 Premium, har Z5 Compact 2 GB.

Huawei presenterte Huawei Mate S

Den kinesiske produsenten presenterte den første telefonen Force Touch screen teknologi, ikke glem at det forventes at Apples iPhone 6S også vil ha denne funksjonen.

Huawei Mate S smarttelefon

Mate S har en 5,5 “AMOLED Full HD-skjerm og takket være sitt design minenr den mye til Apples iPhone.

Bortsett fra Force Touch, kommer Huawei Mate S også to funksjoner som vi fant veldig interessant: Smart Fingerprint Sliding og Knuckle 2.0. Den første gjør det mulig å bruke fingeravtrykkssensoren til å styre smarttelefonen – dette betyr besvare anrop, ta bilder og surfe sider med bare fingeren på fingeravtrykksensoren. Takket være den andre funksjonen kan du beskjære og redigere bilder med knokene og åpne forskjellige programmer bare ved å tegne en bokstav på skjermen.

Andre Mate S spesifikasjoner inkluderer en okta-core-prosessor, 3 GB RAM, 32 eller 64 GB lagringsplass, et 2,700mAh batteri, et 13-megapikslers bakkamera med optisk bildestabilisator, et 8-megapikslers frontkamera og en Smart Wireless Printing-funksjon (alt du trenger å gjøre er å berøre dokumentene på din skjerm for å skrive dem ut fra de kompatible skriverene).

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!