Fredag Oktober 27 2017

Endelig avslørt: Etter mange rykter, her er de nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus

09 8, 2016 av · Legg igjen en kommentar 

I går kveld var den nye iPhone 7 avdukket til verden under Apple september 2016 event. I tillegg fikk vi også se lansering av en større versjon – iPhone 7 Plus som er Apples første telefon med et spennende dual kamera. Det ser ut som om 7-tallet er det viktigste i 2016 når det gjelder mobiltelefoner (husk at Samsung lanserte deres flaggskip Note7 i begynnelsen av august i år) men det Apple presenterte i tillegg var iOS 10, Apple Watch Series 2 og ikke minst AirPods – hodetelefoner det var mye snakke om. I tilfelle at du ikke følgte hendelsen live i går kveld, her er det viktigste du bør vite om den nye Iphone.

Vanntett for første gang, bedre batteri og kraftig prosessor

Apples iPhone 7

Det at den nye iPhone blir vanntett kom som en fin overraskelse og er sikkert noe som Apple-fans lengtet etter. iPhone 7 og 7 Plus er både vann- og støvbestandig, er IP67 sertifisert eller med andre ord, tåler vann på opptil 30 minutter og i 1-meters dybde.

Apple har jobbet også med å forbedre batteriet, så i denne omgang hevder de at telefonen kan brukes på opptil to timer mer enn på feks. iPhone 6s. Det som, blant annet, sparer batteriet er Apples A10 Fusion-brikke som er den kraftigste brikken de har laget. Den er nemlig 40% raskere enn A9-brikken som finnes på iPhone 6s. I denne omgang fås iPhone 7 med 2GB RAM og iPhone 7 Plus blir litt raskere med 3GB RAM. Når det gjelder internminnet, blir det flere varianter å velge mellom – alt fra 32GB til 256GB.

Trådløse hodetelefoner – Møt AirPods

Apples nye AirPods

Ryktene om en ny (eller mangel på) audio jack begynte for lenge siden og i går under Keynote-eventen ble det avslørt at iPhone 7 og iPhone 7 Plus ikke kommer til å bli utstyrt med en standard 3,5mm audio jack. Dette er jo ikke noe som alle var begeistret over og derfor måtte Apple komme opp med en løsning – en adapter som man får sammen med telefonen. AirPods kobles til mobilen trådløst og det som er fint er at de funker, nemlig, så snart som man tar de ut av laderen å setter dem i øret. Så snart man tar dem ut, settes lyden på pause. Selv om disse hodetelefonene ble presentert sammen med iPhone 7, kjøpes de separat men det som er viktig er at man får adapteren i tillegg til telefonen hvis man bestemmer seg for et “tradisjonelt” headset.

Et dual-kamera på iPhone 7 Plus

Dual-kamera på iPhone 7 Plus

Selv om kameraet fortsatt ligger på 12MP, er det egentlig en forbedret utgave med f/1.8 fokus. Sensoren er raskere og mer effektiv, igjen i forhold til Apples forrige flaggskip. Kameraet på iPhone 7 har blitt forbedret men den største forbedringen kommer på iPhone 7 Plus som har to bak- og ett frontkamera. Vi fikk se noe lignende på LG G5, som kommer med integrert vidvinkel kamera og har da muligheten til å fange mye mer. Kameraet på iPhone 7 Plus har optisk zoom og lar muligheten til opptil 10x zoom.

iOS 10 og den nye Apple Watch

Den nye Apple Watch Series 2

I tillegg til en mobiltelefon som er vanntett, er det også kjekk å ha en smartklokke som har samme funksjon, ikke sant? Derfor har Apple lansert en forbedret Apple Watch Series 2 smartklokke som fås med integrert GPS og Watch OS 3 operativsystem. Den er også vanntett og tåler vann på opptil 50 meter.

Når det gjelder iOS 10, ankommer den om kun noen dager, dvs. den 13. september, så de to nye iPhones kommer integrert med Apples seneste oppdatering.

Super Mario noen?

Super Mario Run på iOS

Shigeru Miyamoto fra Nintendo ble med på presentasjonen i går også og han selv avslørte at det nye spillet Super Mario Run blir tilgjengelig på App Store i desember, før juletiden. Han nevnte også at det nye spillet blir tilgjengelig på Android også etter hvert. Det ser ut som om det har blitt en såkalt “revival” av populære japanske spill og tegneserier i det siste. Siden Pokemon Go spillet har tatt verden med storm, regner vi med at det blir det ikke blir mye annerledes med Super Mario Run. Dette er ikke spennende kun for Apple fans men også for selve Nintendo siden dette er deres første smarttelefon spill.

Spennende nye farger

iPhone 7 Plus i ulike farger

Den nye turen av iPhone-mobiler, i tillegg til de standarde gull, sølv og rosegul, fås denne gang også i svart og gagatsvart-finish (jet black). Gagatsvart-finishen ser veldig sofistikert ut og har et ferskt utseende og en ny look som ser ganske spennende ut.

En annen enhet som ofte var nevnt i sammenheng med iPhone 7  var jo iPhone 7 Pro. I følge dnoen rykter kommer Apple til å lansere en annen phablet i tillegg til iPhone 7 Plus. Noen lekkede bilder har vist oss at Pro-en blir litt større, men for alt vi vet, kan det også være snakk om en og samme telefon, og at dette blir alt fra Apple for i år. Kanskje bestemmer Cupertino-giganten til å lansere det tredje flaggskippet til å matche Samsungs helige treenighet – Galaxy S7, S7 Edge og Note7? Uansett hva de har forberedt for oss, ser vi fram til å se hva de nye medlemene av Apple-familien har å by på, og vi er ikke lenge til nå. I Norge blir de to flaggskiper tilgjengelige allerede fra den 16. september.

Hvis du bestemmer deg å gå for den nye iPhone, kommer du mest sannsynlig til å tenke på en eller annen måte å beskytte eller utstyre den, ikke sant? Husk at du alltid kan besøke nettbutikken vår hvor du finner alle slags fantastisk iPhone 7 tilbehør, samt tilbehør til dens storebror, iPhone 7 Plus.

Hva synes du om den nye iPhone? 🙂

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!