Søndager August 6 2017

“Lucky” Samsung Galaxy S7-rykter: Januar-slipp, dual-kamera og 4K-display.

10 26, 2015 av · Legg igjen en kommentar 

Ryktene om nye flaggskip kommer alltid flere måneder før smarttelefonene faktisk slippes på markedet. Det er derfor ikke overraskende at vi allerede nå begynner å høre nyheter om arvtakerne til Galaxy S6. Vanligvis slipper Samsung sine nye modeller i januar/februar (i år var det april), så disse tidlige ryktene impliserer at den nye smarttelefonen muligens ankommer tidligere enn planlagt. Våre “mistanker” ble styrket da ETNews (Koreansk IT-avis) annonserte at Samsung Galaxy S7 faktisk ser ut til å ankomme i januar 2016.

Er Apple grunnen til Samsungs tidlige lansering av S7?

Apple logo biting the Samsung logo

Hvorfor har så den Sør-Koreanske telefongiganten fremskyndet datoen denne gangen? Det hender jo at slippdatoer forskyves, men det er vanligvis dersom produsenten føler at telefonen ikke er helt klar til å møte markedet ennå. Når det gjelder fremskyndelse av datoen, kan det bare bety en ting: At man vil komme først ut på oppløssiden! Samsung har innrømt at salget av S6 og S6 Edge gikk ned i tiden før iPhone 6s ble lagt ut for salg – dette skjedde selvfølgelig fordi mange Android-brukere bestemte seg for å vente på Apples godbit og prøve en iPhone denne gang. Januar er derfor en god måned å lansere Galaxy S7 i: Samsung vil ikke ligge altfor langt etter lanseringen av Apples iPhone 6s og 6s Plus, og i tillegg vil det gå lang nok tid mellom lanseringen av S7 og iPhone 7. Dermed vil fokuset ligge lenger på Samsungs smarttelefon, noe som selvfølgelig har en positiv påvirkning på salget.

Galaxy S7 – gjenkjennelig design og toppspesifikasjoner?

Kodenavn “Project Lucky” (7 er et lykketall, ikke sant?) Galaxy S7 kommer uten tvil til å ha en rekke forbedringer i forhold til S6, men vi forventer ikke de helt store forandringene designmessig. Samsung la mye energi utformingen av Galaxy S6, så det er lite trolig at de kommer til å forandre utseende radikalt på sin neste modell. Vi har riktignok hørt at det nye flaggskipet skal få en sterkere ramme laget av en magnesiumslegering, samt et mer holdbart skjermglass.Samsung Galaxy S6Kommer virkelig Samsung til å inkludere en 4K oppløsning (3840 x 2160) i sin neste modell? Teknologien finnes selvsagt, men har man egentlig bruk for en slik høy oppløsning i en telefonskjerm? Ryktene sier at S7-skjermen kommer til å bli 5.2″, noe som betyr at en 4K-oppløsning ikke ville komme til sin rett, men isteden trekke mye strøm slik at batteriet raskt ville gått tomt.

Nytt kamera og Force Touch-teknologi på vei

Samsung har snakket om et 20-megapiksel-kamera som bruker 1.0-micron-piksler. Dette betyr at kameraet vil bli betydelig bedre sammenliknet med forgjengeren og det vil også bli mer kompakt – noe som gjør det sannsynlig å tro at S7 muligens kommer til å bli tynnere enn S6.

Vi har også hørt at Samsung planlegger å inkludere et dobbelt-kamera i sin kommende smarttelefon, og at hovedfokuset vil være på fotografering i dårlig belysning. En linse tar seg av farge, den andre lysintensitet, og bilderesultatet blir dermed dobbel så godt som hos tidligere smarttelefoner. Noen kilder sier at denne teknologien ikke vil bli brukt før i en eventuell S8, men uansett – vi ser frem til det!

Patent på ClearForce-teknologi

Et annet interessant rykte byr på muligheten om at den neste S-telefonen kommer til å benytte seg av Force Touch-teknologi, akkurat som i Apples enheter. Samsung kommer angivelig til å bruke en teknologi kalt ClearForce. Dette gjør enheten trykkfølsom, og i stand til å registrere hvor mye kraft som blir brukt under skjermberøringen: Det blir altså gjort forskjell på et lett eller et fast trykk. Kanskje vil ClearForce til og med bli brukt på S7s tastatur, ihvertfall om vi skal tro hva vi leser om en patent fra Korean Intellectual Property Office.

Hva med Galaxy S7 Edge og S7 Edge Plus?

Det sies at Samsung kan finne på å lansere tre nye Galaxy S-modeller neste år: S7, S7 Edge, S7 Edge Plus. Galaxy 7 vil mest sannsynlig ha en flat 5,2″-skjerm, S7 Edge en kurvet 5,2″-skjerm og Plus-modellen en 5,7″-skjerm. Prosessorne vil også være ulike: i følge SamMobile, kommer det til å lages en Exynos 7422 (India), Exynos 8890 (Asia og Europa) og Qualcomm Snapdragon 820 (Nord-Amerika)-variant av telefonen.

Spennende nytt, men vi råder deg selvsagt til å ta all denne informasjonen med en klype salt inntil den er bekreftet.

Hvordan tror du at den nye Samsung Galaxy S7 kommer til å se ut?

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!