Torsdag November 23 2017

Nokia 3310 – besøk fra fortiden

03 3, 2017 av · Legg igjen en kommentar 

Mens de største mobilprodusentene kjemper om hvem som kommer til å lage den beste og den mest innovative smarttelefonen for å vinne et størst mulig publikum, bestemte Nokia seg for å gjøre comeback på mobilmarkedet med sin 3310 i ny drakt. Det at Nokia kommer til å gjenlansere sin 3310 på Mobile World Congress i Barcelona i år førte til mye snakk i media, og ingen visste egentlig hvordan den nye versjonen skulle se ut. Kom den til å bli lik utgaven som ble lansert på slutten av 2000? Kom den til å ha en monokrom skjerm? Er det mulig at noen ønsker å lansere en mobiltelefon uten mulighet til å koble til nettet? Nå, 17 år senere, er 3310 her igjen, og i tillegg binger den med seg litt ekstra nostalgi, nemlig det elskede Snake-spillet. Så la oss se hva den nye versonen av en av de mest solgte enhetene noensinne har å tilby.

Gammel vs. ny

Det første man legger merke til er formen, som er litt annerledes enn den tidligere versjonen og mer “eggformet”. Det neste som er iøyenfallende er fargene – både på utsiden og på skjermen! Nokia 3310 kommer i 4 forskjellige “enkle” farger – blå, rød, gul og grå og med en TFT-skjerm som viser farger.

 

Gammel og ny Nokia 3310

Kilde: yomzansi.com

 

Da 3310 kom ut i 2000 ble den ganske populær med det samme.  Etter lanseringen fikk den raskt ord på seg for å være uforgjengelig. Nokia 3310 hadde en ekstremt lang batterilevetid, og dessuten et spill som vi alle elsket – Snake. På den nye versjonen kan man fremdeles spille Snake, men det er opp til deg å bestemme om spillet er bedre nå enn det var før.

Snake-spillet på Nokia 3310

Kilde: mymodernmet.com

 

Batteriet på versjonen som ble lansert i Barcelona i år har en kapasitet på 1200 mAh. Dette gir deg inntil 22 timers taletid og inntil 744 timers stand by-tid. Nokia 3310 fås denne gang med et kamera på 2MP. Det betyr at den ikke kommer til å produsere høykvalitetsbilder, men for en pris på litt under 50 euro er det likevel slett ikke så verst!

En annen “dumtelefon” i kredittkort-størrelse – Talkase T3

 

Talkase T3 mobil

Kilde: mashable.com

 

Talkase T3 er et resultat av en Kickstart-kampanje fra 2014. Dette er en mobiltelefon med 0.96-tommers OLED-skjerm, som ser ut som en kalkulator, og det beste av alt – den er ikke større enn et kredittkort! Telefonen brukes med nano SIM-kort og har ingen tilgang til internett. På den andre siden har den alle de nødvendige grunnfunksjonene: Du kan ringe og ta imot samtaler, tekste, høre på musikk og benytte vekkerklokken. I motsetning til Nokias 3310, har den verken kamera eller radio.

 

Det ser ut som om mobiltelefoner med basisfunksjoner tar av! Ingenting har blitt sagt om Nokia 3310 kommer til Norge ennå, men vi forventer en offisiell uttalelse fra Nokia snart om hvor og når telefonen blir lansert. Hva synes du om den nye versjonen? Kunne du tenke deg å kjøpe den? Gleder du deg til Snake-spillet igjen?

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!