Mandag September 11 2017

Nokia N1 ble lansert: Er den en iPad-klon eller?

11 19, 2014 av · Legg igjen en kommentar 

Den 18. november lanserte Nokia sitt første nettbrett N1!

Nokia N1 nettbrett

(Eks)teknogiganten fra Finnland er nå tilbake uten Microsoft! Nokia kan ikke produsere smarttelefoner før slutten av 2016, på grunn av avtalene med Microsoft, men det ser ut som om de kan produsere nettbrett. Og det er nettopp det de gjorde! Nå prøver de å gjenvinne markedet, samt å lisensiere merkevaren til andre områder, som f.eks. nettbrett. Mange mener likevel at Nokia er langt unna tidligere storhet.

 

Nokia N1: Et fantastisk nettbrett eller en iPad-klon?

 

Nokia N1 og Apple iPad mini 3

Nokia N1 og iPad mini 3

 

Noen snakker om “Apple-inspirert design”, mens de andre simpelthen snakker om en “iPad-klon”. I dag sammenligner vi de to nettbrettene! 🙂

Nokia N1 vs. iPad mini 3: En kopi eller?

 

Når det gjelder utseende, er nettbrettene selvsagt veldig like: begge har avrundede kanter, aluminiumschassis og kamera, knapper og porter på (nesten) samme steder. Men Nokias nettbrett er tynnere og lettere enn iPad mini: det veier 318 gram og måler200,7 x 138,6 x 6,9.

 

Begge nettbrettene har en 7,9-tommers skjerm med samme oppløsning (2048 x 1536 piksler) og samme pikseltetthet (omtrent 324 dpi). Skjermen til Nokia N1 er likevel fullt laminert, som betyr at det ikke finnes noe tynt luftform mellom glasset og skjermpanelet. En fullt laminert skjerm har dessuten Apples nyeste iPad Air-utgave, iPad Air 3.

Til slutt har kjører Nokia N1 Android 5.0 (Lollipop), og den har et 8 MP hoved-, samt et 5 MP frontkamera, Intel Atom Z3580-brikkesett, 32 GB internminne og 2 GB RAM.

 

Fantastisk USB-port!

 

Nokia N1: USB Type C

 

Nokia N1 er ett av verdens første Android-nettbrett med den nye Type-C-kontakten for Micro USB. Det betyr at USB-kabelen kan snus begge veier 😉

 

Billigere enn iPad mini

 

Ifølge Nokias pressemelding, skal Nokia N1 koste under 249 dollar (omtrent 1700 kroner) i Kina – før avgifter og skatter. Nettbrettet skal selges bare der, men Nokia planlegger å utvidet salget.

Sjekk gjerne promovideoen, og del meningene dine i kommentarfeltet!

 

 

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!