Søndager Juli 30 2017

Nyheter fra Googles konferanse

06 1, 2015 av · Legg igjen en kommentar 

Vi oppsummerer noen av nyhetene som ble presentert på Googles årlige utviklerkonferanse, Googles I/O, i San Francisco rett før helgen. Noe av det mest spennende som ble vist frem var kanskje Android M, med Android Pay, Brillo og Google Photos.

Android M

Android M

Mobiloperativsystemet Android M er altså ikke lenger bare et rykte, men vi må smøre oss med tålmodighet i noen måneder før operativsystemet formelt overtar tronen etter forgjengeren Lollipop til høsten.
Android M har ikke like mange utseendemessige forskjeller fra sin forgjenger som Lollipop hadde, da den ble introdusert. Til gjengjeld er vi lovet større stabilitet og brukervennlighet.

Google Android

Enklere applikajons-tillatelser

Android M gir deg bedre kontroll over hvilken informasjon de ulike applikasjonene har tilgang til, og det er også et pluss at man godkjenner tilgangen når man tar i bruk den enkelte applikasjonen – ikke ved installasjonen.

Lengre batterilevetid

Med Android M kommer en meget god nyhet, nemlig lengre batterilevetid!
Dagens smarttelefoner bruker generelt mye strøm, og må ofte lades flere ganger om dagen.
Med Android M introduseres “doze”, en modus der telefonen går inn i en dypere dvaletilstand etter at den har vært inaktiv en periode. Når telefonen ikke er i bruk, vil bevegelsessensorne registrere dette og bakgrunnsaktiviteten dempes slik at batterilevetiden forlenges. Google hevder at telefonen vil kunne brukes i dobbelt så lang tid som med Lollipop.

Android batteritid

Android Pay

Det nye betalingssystemet Android Pay vil ta over for Google Wallet, og kommer til å ta opp konkurransen med Apple Pay.
Man vil kunne linke betalingskortet til den nye tjenesten og betale ved hjelp av NFC, og verifiserer sin identitet ved hjelp av fingeravtrykksleseren.
Man låser opp enheten med fingeravtrykkleseren, holder den opp til en leser, og kjøpet godkjennes – uten at man trenger å åpne noen applikasjon.

Google Photos

Denne nye appen sikkerhetskopierer bildene dine til nettskyen, og der vil de være tilgjengelige fra hvilken som helst enhet senere. Man har ubegrenset lagringsplass, og bildene organiseres etter person, sted og dato. Det vil bli mulig å dele større mengder bilder via en link uten at man trenger å logge inn eller laste ned en applikasjon.

Brillo

Brillo er en ny plattform som kobler sammen enhetene du har hjemme, slik at hele huset blir “smartere”. Ved hjelp av kommunikasjonsplattformen “Weave” skal alt fra lyspærer til låser og kjøleskap kunne “snakke sammen” og styres via en mobilapplikasjon.

 

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!