Torsdag Oktober 19 2017

Samsung Galaxy S8 og S8 Plus er endelig her!

04 5, 2017 av · Legg igjen en kommentar 

Siste nytt på mobiltelefonfronten fikk vi presentert på Mobile World Congress i Barcelona, og fokuset har siden vært på Samsungs ferskeste toppmodeller – Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S8 Plus. Ryktene har gått i ganske lang tid om disse to, og her kan du lese et lite sammendrag av funksjonene til Samsungs seneste flaggskip-telefoner.

 

Høy hastighet takket være ny prosessor

 

S8 og S8 Plus

kilde: forbes.com

 

Både Galaxy S8 og S8 Plus har integrert 10 nm-prosessor som gir rask ytelse og som muliggjør at du kan bruke enheten til forskjellige oppgaver og veksle mellom apper, laste ned data fra nettet eller spille spill med letthet. En annen ting som er bra med denne prosessoren er at den forlenger batterilevetiden og sparer strømforbruket samtidig.

Akkurat som forgjengerne Galaxy S7 og S7 Edge, har de to nye smarttelefonene IP68-sertifisering og er vannbestandige ned til 1,5 meter i inntil 30 minutter. Når det gjelder det interne minnet, kommer både S8 og S8 Plus med et integrert minne på 64 GB (varianter er ikke tilgjengelige) som kan utvides med MicroSD-kort (opptil 256 GB).

Kamera som “ser i mørket”

 

Kilde: news.samsung.com

 

Samsung byr her på et kamera som ryktes å fungere nesten like bra om dagen som om natten, dvs. både i gode og dårlige lysforhold. Men det er ikke kun hovedkameraet som har noe å skryte av: Frontkameraet er nemlig designet slik at det kan gjenkjenne ansikter, fokusere på dem og skape klare bilder. Resultatet: fantastiske selfies!

Hovedkameraet tar fargesterke, klare bilder i dårlige lysforhold takket være det lyssterke F 1.7-objektivet som samler inn mer lys enn andre lignende linser. Natt- og kveldsfotografering krever fremdeles en stødig hand, men kameraet sørger for minimalt med bildestøy og mye kortere lukkertider i lyssvake omgivelser enn hos tidligere varianter. En annen ting som gjør kameraet på denne mobilen bra, er den raske Dual Pixel-sensoren. For å fange øyeblikket er man avhengig av en hurtig reaksjon, både hos en selv og kameraet.

Andre ting som bør nevnes er kameraets selektive fokus slik at du kan fokusere på akkurat det du vil, de ulike filtrene du kan prøve ut samt Pro Mode for redigering av bilder.

 

Møt assistenten Bixby

 

Bixby

Kilde: samsung.com

 

En av de nye funksjonene som kommer med disse to flaggskipene er Samsungs egen virtuelle AI-assistent, Bixby. Bixby kan brukes på tre forskjellige måter – skriftlig, muntlig eller gjennom trykk. Den gir deg også muligheten til å søke gjennom bilder. Samsung hevder at man får bedre resultater jo mer man bruker telefonen.

 

Infinity-skjermen

 

Skjermen på Galaxy S8 og S8 Plus har avrundede kanter både på høyre og venstre side slik som S7 Edge, men på Galaxy S8 får man et inntrykk av at den er “endeløs”. Dermed ser den også smalere ut enn sin forgjenger. Skjermen gir deg nok plass til å gjøre to ting samtidig, som å skrive meldinger og se videoer f.eks. Den smalere skjermen gjør at du bruker mindre tid på å bla gjennom en tekst. For den som vil være oppdatert på det som skjer i verden eller i omgivelsene, er dette gode nyheter. Vi bruker dagens telefoner til å gjøre en rekke forskjellige ting, og hvis du surfer mye på nettet, kommer du sikkert til å dra nytte av denne funksjonen.

Når det gjelder utseendet, er hjemknappen fortsatt til stede, men nå fungerer den som fingeravtrykkleser. Begge modellene har integrert iris-skanner og fingeravtrykkleser som kan brukes til å låse opp skjermen, men det er ikke alt! I tillegg til opplåsing med standard PIN-kode, får man også muligheten til å låse opp telefonen med ansiktet.

Både S8 og S8 Plus blir tilgjengelig i tre forskjellige farger – Midnight Black, Orchid Gray og Arctic Silver.

Galaxy S8 og S8 Plus er lansert på korrekt tidspunkt, siden Apple lanserte sin røde iPhone nå nylig. Hva synes du om Galaxy S8? Kunne du tenke deg en 6,2-tommers Galaxy S8 Plus? Hvis du vurderer å skaffe deg en av disse modellene, kan du begynne å tenke på tilbehør til din Galaxy S8 som vil hjelpe deg få enda mer ut av den.

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!