Torsdag November 9 2017

Samsung stopper salget av Galaxy Note7 og tilbakekaller alle enheter

10 17, 2016 av · Legg igjen en kommentar 

Har du skaffet deg Galaxy Note7, så er dette dårlige nyheter for deg. Etter flere rapporter om at Note7 har eksplodert eller tatt fyr, ble det klart at saken var alvorlig og at det var snakk om en produksjonsfeil. Sikkerheten må selvfølgelig komme først, og Samsung bestemte seg derfor for å stanse produksjonen av denne modellen. Samsung refunderer deg pengene hvis du har kjøpt denne enheten, men alle kunder får også muligheten til å bytte fra Note7 til et av deres andre flaggskip – Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge. Selv om salget av Note7 ikke har begynt i Norge ennå, er dette viktig informasjon for alle som eier en Note7 eller har forhåndsbestilt den. På den offisielle nettsiden finner man mer info om saken.

Hvorfor ble Note7 tilbakekalt?

Samsung G Note7

Etter 35 rapporter om Note7-batterier som har eksplodert, annoserte Samsung et globalt bytteprogram for alle som vil bytte til et av de to andre flaggskipene lansert tidligere på året. Først ble 2.5 millioner enheter erstattet med enheter som skulle ha vært trygge, men som ikke var det. Det viste seg at disse nye enhetene også tok fyr, så det ble raskt klart at det ikke kun var batteriet som var problemet.

 

Kan jeg bruke min Galaxy Note7?

 

Nei, det bør du definitivt ikke gjøre. Samsung meddeler faktisk at du bør slå av telefonen din med det samme, lage en sikkerhetskopi av dataene på den og bruke din gamle telefon midlertidig. Det godt å vite at du kan få en Galaxy S7 eller S7 Edge istedenfor dersom du benytter deg av byttemuligheten til Samsung.

 

Sosiale medier og Note7

 

Note7 GTA

Selv om denne saken er ganske alvorlig, stoppet det ikke folk fra å latterligjøre Samsung på sosiale medier. Det ble laget fotomontasjer av Note7 som poengterte at den kun er trygg å lade under vann, at du bare kunne lade om du hadde en brannslukker i nærheten osv. En modder i det populære spillet “Grand Theft Auto” har til og med laget en spillmodifikasjon der han har erstattet bomber med Note7!

 

Hva kommer til å skje med Samsung?

 

Det er vanskelig å si i øyeblikket, men det tar trolig endel tid før de kommer seg etter det vi enkelt kan kalle en katastrofe. Istedenfor å parere sin største konkurrent, Apple, som lanserte iPhone 7 og 7 Plus tidligere i år, har denne feilen kostet det koreanske selskapet ikke mindre enn en milliard dollar! Det som er enda verre er at de fleste nå har mistet tilliten til selskapet. Den neste enheten Samsung planlegger å lansere – Galaxy S8 – er helt nødt til å bli tidenes beste hvis de ønsker å vinne tilbake kundene.

Note7

Samsung ber sine kunder om unnskyldning i en pressemelding:

 

Vi vil virkelig be om unnskyldning til alle våre Galaxy Note7-kunder for at vi ikke har kunnet leve opp til kvaliteten og den høye standarden som forventes av Samsung. Vi er takknemlige for tålmodigheten dere har vist, og beklager eventuelle problemer dette har forårsaket“, sier Lars Jansson, Corporate Vice President & Head of Mobile Division Samsung Electronics Nordic.

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!