Onsdag Desember 6 2017

Slik blir det med 5G-teknologi

02 2, 2015 av · Legg igjen en kommentar 

Hver dag nærmer vi oss 5G (femte generasjons mobilnettverk) – sannsynligvis blir teknologien tilgjengelig overalt om 10 år. Men les hvordan 5G kan forandre livene våre.

 

Huawei 5G-basestasjon

Huaweis prototype-basestasjon: Ultra Node

5G blir sannsynligvis tilgjengelig innen 2020, og Huawei kan allerede skryte av å ha prototype-basestasjon. Om 10 år kunne du se antenner som ligner på Huaweis Ultra Node (på bildet) rundt i byen. Og selv om det fremdeles er uklart hva 5G-teknologien kunne gi oss, finnes det flere prognoser som peker i retning av strålende muligheter.

Raskere enn noensinne: 5G-nettverk

 

Internet of Things

 

 

Når det gjelder 5G-standarder, er det forventet at de blir finalisert i løpet av 2015, eller i begynnelsen av 2016, og det er snakk om 10 Gbps. Det betyr at du kunne laste ned en HD-film på noen sekunder. Brukere verden rundt vil ha tilgang til 8K, 3D videoer, samt flere tjenester og muligheter som ikke er støttet av 2G-, 3G- eller 4G-nettverk.

Flere bruksområder

 

Man kunne si at himmelen er grensen med 5G og muligheter denne teknologien gir. Selvkjørende biler, dingser, smartere hus… tingenes internett (Internet of Things) blir nærmere enn noensinne, dersom man kan benytte seg av internett som er så raskt.

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!