Mandag Desember 11 2017

Snakk flytende mandarin og italiensk så lett som bare det!

10 5, 2015 av · Legg igjen en kommentar 

For oss som har levd en liten stund, kan dette virke som en fremtidsdrøm som har gått i oppfyllelse: Nå kan du forstå hva et menneske på andre siden av kloden (eller i nabolandet) sier, uten å ha studert språket i 5 år ved universitetet. Hvordan er dette mulig? Magi? Nesten. Svaret er:

Skype-logo

Det er egentlig ganske magisk det Skype-teamet nå har fått til. Med Skype Translator kan du faktisk kommunisere over internett med et annet menneske “live” med lyd- og levende bildeoverføring, selv om dere to snakker helt ulike språk. Skype kom med Skype Translator for ca et år siden – da som en egen app til Windows 8. Nå er den integrert i Skypes desktop-versjon, og kan dermed benyttes av Windows 7, Windows 8 og Windows 10-brukere.

Hva med japansk? Og norsk?

Skype Translator er foreløpig tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, mandarin og spansk, og flere andre språk vil komme til etterhvert. Dette gjelder den “levende” utgaven av applikasjonen, med video- og audio-samtaler. 50 språk er allerede tilgjengelig for deg som ønsker skriftlig oversettelse til eller fra et annet språk. I løpet av de neste ukene kommer Microsoft til å oppdatere applikasjonen, og en ny oversettelsesknapp kommer til å vises i konversasjonene. “It has been a long-time dream at Skype to break down language barriers and bring everyone across the globe closer together,” forklarer Microsofts Skype-team. Foreløpig støtter denne appen kun Windows, og man vet ikke når den kommer til å bli tilgjengelig for Mac eller iOS / Android, men vi er temmelig sikre på at det ikke kommer til å bli lenge til.

Hvordan virker Skype Translator?

Du kan ringe til nesten alle som har Skype, men de må ha Skype Translator preview software installert. Foreløpig virker dette best på desktop-versjonene. Appen oversetter konversasjonen til et annet språk i sanntid, og det den andre personen svarer deg, blir oversatt tilbake til ditt språk. Man kan se en transkripsjon av samtalen på skjermen, mens samtalen pågår. I tillegg kan man altså sende skriftlige meldinger på 50 språk. En prøveversjon er tilgjengelig for Windows 8.1

Her kan du laste ned prøveversjonen av Skype Translator fra Windows Store.

Gleder du deg til å prøve, eller har du kanskje allerede prøvd Skype Translator? Del gjerne erfaringene dine med oss i kommentarfeltet!

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!