Onsdag November 22 2017

Vannskadereparasjoner hos MyTrendyPhone!

04 10, 2017 av · Legg igjen en kommentar 

Inngangspartiet til MyTrendyPhone Oslo

Foto: Synne Folsland Olsen

Har du noen gang sølt kaffe på telefonen din eller mistet den i en vanndam? I så fall er du ikke alene! Kanskje er du også blant de “heldige” hvis telefon har falt i toalettet? Det er faktisk ganske mange telefoner som havner der i løpet av et år, og en del av disse dukker opp til reparasjon hos MyTrendyPhone. La oss begynne med et kort lydklipp fra radiokanalen P4s, som tar for seg akkurat dette fenomenet:


Det som er viktigst etter at man har sølt vann på telefonen, er å slå den av med det samme og deretter tørke den så raskt og så godt som mulig. Deretter må den ikke forsøkes å skrus på igjen før den er HELT tørr. Her er det ikke snakk om et par timer, men flere dager. Det velkjente rådet er å legge mobilen i en tett pose med tørr ris, slik at risen kan absorbere fuktigheten. Varme badegulv eller vannbårne radiatorer er også et alternativ.

Dersom det er rent vann som er sølt på mobilen, er håpet om å kunne vekke den til live igjen større enn om det var annen type væske. Saltvann er noe av det verste, grunnet korrosjon som oppstår ganske raskt etter ulykken.

Hvis hovedkortet blir skadet, er det generelt lite MyTrendyPhone kan gjøre, og vi er også forsiktige med å love at vi kan klare å reparere en vannskadet telefon. Vi har en suksessrate på ca. 73% når det gjelder vannskadereparasjoner.

MTPs tekniker demonterer mobil

Foto: Synne Folsland Olsen

Fremgangsmåte for vannskadereparasjon, i korte trekk:

1) Først demonteres telefonen/nettbrettet og alle innvendige kontakter løsnes. Batteriet og hovedkortet fjernes forsiktig slik at ikke de ulike komponentene tar skade.

2) For å fjerne korrosjon og unngå oksidering på hovedkortet, renses det grundig med et kjemisk rensemiddel i en rensemaskin (isopropanol). Denne prosessen tar rundt 10 minutter. Så gjentas denne prosessen i ca. 20 minutter til.

3) Deretter foretas en manuell rensing av hele telefonen ved hjelp av en børste og rensemiddel.

4) Hovedkortet og resten av telefonen tørkes forholdsvis hurtig i en tørkemaskin.

5) Telefonen settes sammen og testes.

Undersøkelse av mobil i mikroskop

Foto: Synne Folsland Olsen

I noen tilfeller har deler blitt ødelagt av væsken, og må derfor byttes. Da kontakter vi kunden for å høre om det er aktuelt å bytte disse delene.

Sjekk reparasjonssidene i MyTrendyPhones nettbutikk for info om andre typer reparasjoner og les Tek.nos artikkel om hvilke mobiler som i fjor var mest ømtåelige og fikk flest skader!

Bortblåsing av løse partikler

Foto: Synne Folsland Olsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våre Facebookfølgeres morsomste mobilhistorier:

Har du mistet telefonen i badekaret? Funnet den igjen i en hundemage? Kastet den i peisen? Kjørt over den to ganger på vei til påskefjellet eller vasket den i vaskemaskinen? Over kan du lese de rareste tingene våre Facebookfølgere har utsatt sine (eller andres) mobiler for 😛

Telefon kastes inn i peis

Design: MyTrendyPhone

Si din mening

Fortell oss hva du synes...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved siden av kommentaren din, skaff deg en gravatar!